About Us

Property History

Historic property set on 8-acres overlooking the Missouri River in Hermann, Missouri, offering boutique accommodations and gourmet dining.

On the National Registry of Historic Places (circa 1840 to 1860), The Vallet House, formerly the Alpenhorn Gasthaus & Kitchen, glows in a colorful history. Originally operated as a successful brickyard and then a formidable winery. Take a journey back and experience a true old-world guest house.

What Is The Vallet House?

From the National Registry of Historic Places:

The Vallet-Danuser House is an ell-shaped red brick dwelling with an underground vaulted wine cellar. Nestled in the hills of a 7.8-acre site just east of the German community of Hermann, the house is part of an intact German farmstead, including a tenant house, smokehouse, and barn.

Termini for building construction can be established in 1843 when Adam Vallet purchased the land and in 1913 when the building was pictured in a county atlas. Stylistic comparisons with other Hermann buildings suggest that the one-story section was built in the 1850s, and the two-story building was built in the 1860s. The house is constructed of red brick manufactured in the Vallet family brickyards, located in a ravine north of the nominated acreage

A distinctive and particularly Germanic feature of the building is its vaulted underground cellar, which runs the length and width of the two-story block. When acquired by new owners in 1980, the house and outbuilding was in good condition and remained virtually unaltered. Plumbing had never been installed in the home, and the electrical system consisted of little more than a bare light bulb in each room. The fireplace and stoves formed the sole heating system.

To accommodate the amenities of modern living, specific alterations were between 1980 and 1982. A new wiring system was installed; plumbing was added; bathrooms were constructed adjacent to the bedrooms on the second floor, and a kitchen was added in the rear. The northeast corner of the porch on the north side of the rear stairwell was enclosed. This addition of brick construction blends with the house’s design, material, and scale.